torsdag 11 juni 2009

ARCH support?

Är detta nu samma som "Autoregressive Conditional Heteroscedasticity"?

Nya skoinlägg.

Antagligen inte, men jag tänkte ge inläggen en chans. Jag är väldigt plattfotad, och misstänker att min knä-känning kan ha något att göra med det. Enligt naprapathen som jag besökte med anledning av min skada i baklåret i början av året skulle min plattfothet dock inte vara så allvarligt att jag skulle behöva inlägg. Jag testar i alla fall, så får vi se hur det känns.

Idag, hör och häpna, har jag gjort ett besök på gymmet. Har väl insett att mina spagetti-armar borde bekämpas, men jag har väldigt svårt att komma mig för. Att sticka ut och springa i "frisk" luft är alltid mer lockande, men eftersom jag idag haft löpvila, och istället cyklat, tyckte jag att det passade väl att pumpa lite på gymmet innan jag stack iväg hem. Jag mutade mig själv med att ha min marathon finisher tröja på :) . Väl nere på gymmet var det egentligen ganska roligt att ta tag i hantlarna.

Testade också att jogga lite på löpbandet med det nya inlägget. På de 1.5 km jag sprang kände jag inget i knät, men typiskt för löparknä är ju att det börjar ge sig till känna först efter den distansen. I helgen ska jag förhoppningsvis testa ett långpass, och på basen av det får jag ta beslut om 12 timmars. Jag tänker inte riskera att kroppen tar stryk.

Nu har jag precis kollat in Plus, Sommar där de testade sport-bh:n. Total cred till Sverker!

12 kommentarer:

 1. Va? Sverker + sport-BH? Otäcka bilder kommer framför mina ögon. Bort, bort! ;-)

  SvaraRadera
 2. Gymmet är skoj om man bara går regelbundet. Går man bara någon gång ibland är det mest psykiskt tungt. Jag fick ett bra pass på gymmet idag också =)

  SvaraRadera
 3. Bra gymmat! Jag har jättesvårt för att gymma men vet att det ger bra resultat och man blir stark snabb om man börjar dra i lite vikter. Jag håller tummarna att ditt knä inte bråkar mer med dig. Det verkar som att det är en del bloggare som är lite skadade här och där just nu.

  SvaraRadera
 4. Jag har också lite såvrt att motivera mig till att gymma, men det brukar gå lättare när man har sällskap (fast det tar ju längre tid, men det får det vara värt) sen brukar det också kännas roligare när man väl är igång.. fast allra roligast är det såkalrt att köra styrkan i from av army! :)

  SvaraRadera
 5. Istället för att hänga på gymmet kan du göra armhävningar i samband med löpningen. Låt det komma in i rutinen så kommer du nog snart ha starka vackra armar. :)

  SvaraRadera
 6. Ja styrketräning är tråkiga grejer det... Men jag vill gärna tycka om det. För det är fasligt snyggt med muskler. Men jag har inte tålamodet att träna så många gånger att de hinner växa till sig :) Attans...

  SvaraRadera
 7. Ett annat bra sätt att träna både styrka och kondition är kick n hit. Jag kör det en gång i veckan på jobbet. Svinjobbigt!

  SvaraRadera
 8. Som någon nämnde ovan.. Passa på att köra styrka samtidigt som du springer.. dips mot en bänk, armhävningar över ett dike.. ;) Annars håller jag med dig.. gymmet är bra tråkigt..

  SvaraRadera
 9. Håller tummarna för att det INTE är löparknä! :(

  SvaraRadera
 10. Behöver du egentligen ta nåt beslut om 12H innan det är dags? Det står ju på hemsidan att man får alla pengar tillbaka om man inte kan komma/kommer. SJ-pengar kanske man blir av med iofs, men, men.
  Jag håller alla tummar och tår för att ditt långpass ska gå vägen och att du ska komma till Trollhättan.
  Blir det din ultradebut också?

  SvaraRadera
 11. Jag har också hört att dom inläggen ska vara jätte bra, funderar själv på något liknande jag är också plattfotad.

  SvaraRadera
 12. Marre - om det gör dig lugn så var Sverkers sport bh program riktigt sakligt :)

  Dunceor - ja, det är väl en större barriär om man gymmar sällan. Kul att du fick ett bra pass också.

  Anna - gym måste ju vara lite liknande som med intervaller; man märker resultat bara man får in en vana att köra den träningen. Och yes! Knät känns bättre!

  Andreá - kul att du gillar armyn - verkar vara grymt effektiv styrketräning!

  Stefan - bra ide´! Finns faktiskt lite styrke-stockar man kan träna med också här i närheten.

  Anna (orka mera) - lite synliga muskler skulle ju inte vara fel... och så är det ju bra att träna överkroppen också då man sitter framför dator hela dagarna.

  Anonym - det har jag faktiskt aldrig testat. Har tyvärr inte lust med gruppträning så det lär nog inte bli heller...

  Lotta - tack för tipsen!

  Malin - tack!

  johan - yep, ultradebut. Och hela K-G verkar väldigt flexibel.

  emilia - på basen av dagens test verkar de bra! Visst känns det lite tjockt, men bra kändes mitt knä!

  SvaraRadera