fredag 12 juni 2009

Härligt regniga plask-fredag

Regn när jag sprang till jobbet, regn när jag var ute på lunch, och regn när jag sprang hem. I morse var det med spänning som jag joggade iväg; med sko-inlägg i min vänstra sko. Stretchade lite innan jag stack iväg, och började ganska lugnt. Jag har nog aldrig koncentrerat mig så noggrant på någon viss kroppsdel, som jag gjorde med mitt vänstra knä i morse. Det hade mina tankar på sig konstant. Var rädd att knivarna skulle komma fram och hugga efter ett par km, men de höll sig undan - tjohej! Knät gjorde inte det minsta ont under hela vägen - kan en fredag börja bättre?

Förberedelser inför loppet i högklackat i full gång i Kungsträdgården i morse. Kanske detta är nästa grej (ifall jag känner att ultra inte lockar)?

När arbetsdagen började närma sig sitt slut och dagens andra löp-pass var på intågande konstaterade jag att regnet nog skulle göra mig sällskap på hemvägen också. Några sekunder tyckte jag att det var lite taskigt, men så kom jag att tänka på Magdalenas "Sluta gnäll" inlägg, och skickade bort alla "tråkigt väder" tankar. Sprang iväg hem i ett spöregn, med ryggsäcken full av smuts-tvätt, och med ett stort leende på läpparna. Till skillnad från förra veckan då jag hade tappat liuktsinnet på grund av förkylningen, kunde jag nu känna den fräsha doften av träden, och till skillnad från tidigare denna vecka, kunde jag springa utan känningar i knät. Detta berättigar till att jag egentligen borde ha as-garvat hela vägen, men jag nöjde mig med att le, och konstatera - jag tror faktiskt att jag gillar dethär med löpning ganska mycket (vilket man inte behöver vara Einstein för att komma på)!

9 kommentarer:

 1. Vad skönt att det inte gjorde ont! Då får vi hoppas på en underbar ultrahelg i Trollhättan den 27-28:e och svaret är nog NEJ! Man är inte tokig om man längtar tokmycket dit. Jag hoppas inte det i alla fall för det gör jag också :) Men först lite fredagsmys...

  SvaraRadera
 2. Uffa mig. Nu gav du mig dåligt samvete. Skulle springa hem idag men ack vad jag vek ner mig när jag såg vädret. Och nu sitter jag här och ångrar mig. Uffa mig.

  SvaraRadera
 3. När man väl kommer ut i regnet är det fantastisk! Vi har MTB i skogen under kvällen. Som att bli barn på nytt att köra fort genom de stora vattenpölarna som bildats efter dagens skyfall:)

  SvaraRadera
 4. härligt! hoppas det fortsätter så nu och inte blir några mer problem!

  SvaraRadera
 5. Så glad att du är på banan igen!!! Då är det liksom skitsamma att det regnar :)

  SvaraRadera
 6. Skönt att höra att det känns bra. Håller tummarna för att det fortsätter så! Trevlig helg på dig! :)

  SvaraRadera
 7. Så härligt att det funkade att springa! Och ibland kan det faktiskt vara mysigt att springa i regn, i alla fall som på vägen hem från jobbet när man vet att det är fredag och att man kan ta en varm dusch hemma och sedan krypa ner under en filt i soffan :)

  SvaraRadera
 8. johan - ok; då e vi heeelt normala :)

  Andrej - nu har du ju hela helgen på dig!

  Cykelmygga - mysigt det låter!

  Andreá - tyvärr är jag lite mer tveksam idag.

  Anna - absolut är det så!

  Malin - som jag precis skrev; lite mer tveksam idag :(. Och tack!

  Sus - Håller helt med! Och en lång varm dusch blev det!

  SvaraRadera
 9. Visst är et skönt att löpa i regnet! Det känns faktiskt inte så mycket som det verkar när man sitter inne! Laddar du inför THN-ultra nu? WOW; kommer heja på dig och Mia!

  SvaraRadera