måndag 2 november 2009

Fortsätter reka #5

Prag och H:fors

Om jag igår var back on är jag idag back off. Benen är aningen stela från igår, och jag har idag haft en något framåtlutad gångstil. Fasiken att man ska vara tvungen att gå så mycket på flygplatser - och dessutom i klackskor (fast det är ju mitt eget fel).

Idag är det Prag som gäller. För tillfället befinner jag mig ca. 300 meter från startplatsen i Prague Half Marathon. Dock inomhus, och springskorna fortfarande nerpackade i väskan; det är mörkt och spöregnar, alltså inte riktigt läge för en Snorkkis att springa utomhus i Prag.

Prag halvmarathon verkar vara betydligt populärare än hel-maran. Halvmaran går i mars, och i alla fall detta år var det flera klubbkompisar från Linnéa som sprang här. Jag tror även att ett gäng är up-signade för 2010, och även några träningsbloggare; bl.a. Miss Agda, Petra och Helena har planer på att springa här i mars. Jag har ändå lite större intresse av helmaran, som går i maj, men att åka hit för att springa ett halv anonymt marathon kanske är lite sådär.

Jag hoppas ändå att jag lyckas få in en liten runda under de dagar jag är här denna vecka, det blir det enda sättet att få lite sightseeing i stan; med undantag för det man ser från taxi fönstret till och från flygplatsen.

För att ge en liten sammanfattning av löpningen i Helsingfors i fredags: Helsingfors är en väldigt bra stad att springa i. På den morgontur vi tog, sprang vi från absoluta centrum, Kampen, ner mot Eira stranden, mot Salutorget, in mot Aleksandersgatan (på detta avsnitt fick vi ordentligt smakprov på kullerstenarna), och tillbaka till Kampen på 45 minuter. En runda som ringade in stadskärnan, och framförallt de avsnitt som jag sprungit så många gånger förr. Vackert.

Trots att jag nu sitter och ser en heltäckningsmatta i hotellrummet som lockar till utfallssteg, känns det som att jag kommer att satsa på att köra lite pilatesövningar. Träningsvärken på sidorna av benen känns lagom skön, och jag skulle väl ljuga om jag inte sa att jag hellst av allt skulle vilja vara hemma och fortsätta vara back on. Får jag bara lite sömn och löpning här, ska jag väl vara ordentligt taggad för en heldag med jobb.

9 kommentarer:

 1. Åhh, vad roligt att fara runt och testa olika marathonbanor. För det är väl det som är din primära anledning till allt flackande!!

  Intressant att läsa om alla roliga nya platser du kutar omkring på i alla fall :-)

  SvaraRadera
 2. Hoppas det inte bara spöregnar och att du hinner göra lite sightseeing också, iförd löparskorna eller utan dem. (Du kan ju alltid springa dubbla pass i helgen om du inte hinner springa i Prag ;)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Är det någon gång det känns som att det är läge att trotsa regnet är det ju när man ska springa.

  Så oavsett väder är det väl bra ta på skorna och testa vad Prag går för...

  SvaraRadera
 4. Fram med skorna och inta Prag. Lite regn och stela ben är inget du viker ner dig av...
  Back On!

  SvaraRadera
 5. Du kan ju alltid bli del av att göra ett marathon mindre anonymt och mer en tränginskändis? :)

  SvaraRadera
 6. Hoppas du hinner snöra på dig skorna och ta en lugn uppmjuknande länk=)

  SvaraRadera
 7. Carina - Ja men visst är det min primära sysselsättning :) .

  Miss Agda - Snacka om att jag blir frestad av dubbla passen! Och en liten sväng blev det faktiskt i morse.

  Tobias - Nej regnet är jag inte rädd för... men det känns lite dumt att ge sig ut i en okänd stad i mörkret av säkerhetsskäl.

  Janne - Regn och stela ben bara förgyller. Det samma gäller dock inte säkerhetsrisken (ja, så snusförnuftig måste man vara).

  Mikkan - Ja, kanske jag kunde leverage:a mitt "kändisskap" när jag ändå är här :).

  Löparnörden - Yep, var ute så fort det blev ljust och han med 30 minuters joggande; räckte bra för att sen ha ro att sitta still resten av dagen.

  SvaraRadera
 8. Är lite nyfiken på vad du jobbar med eftersom du reser så mycket...? Måste vara kul att springa på så olika platser! :)

  SvaraRadera
 9. Malin - Visst är det kul att springa lite här och var, men ibland måste man vara extremt bra att planera för att få in lite träning.

  SvaraRadera