torsdag 5 november 2009

Höst-/ vår- tights

Jag håller som bäst på att testa lite löparkläder i samarbete med Supplystation. Jag har under några löppass senaste veckan testat ett par RaceReady LD (Long Distance) tights. De är anpassade för långdistanslöpare eftersom de har en massa fickor inbyggda där man kan förvara t.ex. energy bars, gels, liten vattenflaska osv. Tightsen är av lite tjockare material än vanliga sommartights, men är inte lika tjocka som vintertightsen. Ett mellanting helt enkelt.


Vad jag tyckte om tightsen:

Jag har tidigare klagat på att mina tights alltid är för korta för mina långa ben. Dessa är faktiskt tillräckligt långa i benen, och har en bra resår nere vid vristen som gör att de inte åker upp. Byxorna har väldigt hög midja, något jag tycker är bra på tights som man ska använda under de kallare månaderna. Att ha mellanskarv är inte alls roligt när det är kyligt, men dessa får mer än godkänt på den punkten. De har inte heller några sömmar som eventuellt kunde irritera under lägre pass.

Materialet är alltså lite tjockare än vanliga tights och tunnare än vintertights. Jag tror att det är många som tycker att det är lite svårt att veta hur man ska klä sig under hösten, och dessa tights är ett bra alternativ när det blivit lite kyligare. Jag skulle gissa att de kommer att vara behagliga ner till ca. +2 grader. Blir det under 2-3 grader, tror jag att lite tjockare vintertights kan vara skönare.

Finessen med tightsen är de många fickorna som finns inbyggda utanpå bakdelen. Dessutom finns det en liten nyckelficka på insidan. Fickorna på bakdelen passar väldigt bra för energybars, och småsaker man behöver ha med. De saker som jag vill få med mig när jag transportlöper och inte har ryggsäck, dvs. mobil och plånbok passar även in i fickorna. Dock är fickorna helt öppna, och jag känner ibland att det finns en risk att mobilen ska hoppa ut.


Jag hade tightsen när jag turistjoggade i Prag i veckan, och för ett sådant ändamål var tightsen verkligen bra. Jag kunde ha plånbok och mobil i fickorna och hade dessutom en karta behändigt att dra fram när jag behövde den. Skulle jag haft digikamera med, skulle den också ha passat i en av fickorna.

Tightsen är kanske inte de absolut snyggaste jag sett. Mina är blåa, och ett par svarta kunde kanske kännas lite mer neutrala. Fickorna som alltså sitter på utsidan är inte super snygga, men de uppfyller sin funktion, och det är huvudsaken. Iofs. skulle jag ha önskat att någon av fickorna skulle ha gått att stänga helt med t.ex. dragkedja, men jag tänkte eventuellt sy in ett tarra-fäste som gör att jag kan "låsa" in saker i en ficka.

Överlag får tightsen gott betyg. Jag kommer absolut att använda dem under höst och vår, både vid transportlöpning och långpass. Jag tycker också att det skulle vara lite spännande att testa dem vid längdåkning, men då kanske med ett par kallingar under. Tummen upp för god funktion, men ett litet minus för fashion aspekten.

11 kommentarer:

 1. Tack för en bra recension!! Intressant!

  SvaraRadera
 2. Alltid kul med test! Kanonbra med fickor, de flesta tights är rätt dåliga på det tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Intressanta!! Pris? Återförsäljare?

  SvaraRadera
 4. Finns de i herrmodell också eller bara dam?

  SvaraRadera
 5. Miss Agda - Kul att du tyckte det; hoppas att du hittar passliga tights!

  mialena - Ja, fickor brukar det inte finnas tillräckligt av; speciellt då man vill kunna ha med ett o annar.

  Carina - Tror att dessa ligger omkring 600 kr; klicka på Supplystation länken!

  johan - Finns i båda - och tror att de är ganska lika faktiskt.

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset! Ang. fashionaspekten så kvittar det ju nästan nu när det ändå är gråmulet dygnet runt. Liksom ändå ingen som ser...;-)

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset. Tyvärr tycker jag det är rätt ofta som funktion och stil inte ritktigt hänger ihop. Ett företag som lyckats bra med det enligt mig är Haglöfs, åtminstone då det kommer till ytterplagg.

  SvaraRadera
 8. oj vad roligt att få agera testare, hoppas du får nåt plagg för "besväret" också. Tittar man ut idag är jag glad över mina vintertights=)

  SvaraRadera
 9. Kul att få testa löparkläder! vem kan vara bättre lämpad för det än du? :) jag håller på och funderar för fullt hur jag lämpligast ska klä mig på morgondagens 14 km-tävling. svårt att klä sig rätt när det är cirka +3 grader... några tips?

  SvaraRadera
 10. Wow. Tack för tipset! Jag skulle vilja gärna testa dem!
  Jag ska kolla på länken.
  Trevlig helg.
  Kram.

  SvaraRadera
 11. Ingmarie - Det har du ju faktiskt rätt i. Nu är det bara att piffa till sig med extra reflex detaljer!

  Jenny - Ja Haglöfs och Peak tycker jag lyckats med det också, och t.ex. HellyHansen har piffat till sig senaste året. Men löparkläder tycker jag att ingen av dessa har. Däremot gosiga fleece tröjor.

  Löparnörden - Ett litet ben eller två kanske jag kan deala till mig - och idag var just dessa tights supersköna!

  fartfylld! - Vad snällt av dig att säga så :) . Vid +3... hum... kanske ändå vanliga tights funkar? Och en underställströja + tunn tunn jacka?

  coyntha - Kul att du verkar gilla dem; just materialet är lite annorlunda än några jag sett i butiken; väldigt sköna!

  SvaraRadera