fredag 6 november 2009

Vem är Du?

Jag får massor med inspiration från er läsare som kommenterar inläggen, och även av att se statistiken som säger att det dagliga besökarantalet på bloggen är ganska stort. Det är dock bara någon % som lämnar spår efter sig i form av kommentarer. Nu är jag lite nyfiken - Vem är ni som besöker min blog? Lämna gärna en liten kommentar till detta inlägg - både du som brukar kommentera, och du som oftast kommer hit som läsare: Vem är du? T.ex. ålder, kön, ort, vad/ om du tränar. Har du lust, så skriv också gärna varför du läser min blog och vad du skulle vilja läsa mer om.

Här vänder jag ryggen till under en promenad på Bahamas 2006. Vänd er om och visa lite mer än ryggen - jag är ju nyfiken på er!

I väntan på kommentarer från mina fina läsare, myser jag ner i soffan en stund, nyduschad, nysprungen och för första gången på länge riktigt avslappnad. Det är helg, och jag ska snart ställa mig och göra pannkakor.

52 kommentarer:

 1. Jag har följt din blogg i över ett år för jag gillar att läsa dina funderingar kring träning. Du skriver dessutom bra och innehållet är alltid intressant. Men det bästa är att jag alltid blir sjukt sugen på att träna efter att ha läst dina inlägg!!! Själv är jag snart 40, bor i Malmö och tränar mest styrketräning och löpning. Har en egen blogg där jag skriver om detta...

  SvaraRadera
 2. Jag är en relativt ny läsare av din blogg, gillar att följa dig i inspirations- och tipssyfte!
  Jag springer en del själv, och ska springa min första mara den 5 juni, hoppas jag...

  SvaraRadera
 3. Jag har gått från att vara en otränad soffpotatis till att bli någon som
  kan springa 10K,halvmarathon och
  längre distanser
  (tränar och siktar nu på 26.2 miles)...
  Vad jag söker här är inspiration till
  träning för längre distanser än maran...

  SvaraRadera
 4. Jag är kvinna, 27 år, från Finland och är löpare. Jag har även gått från kronisk soffpotatis till att springa ett helt maraton! :) Jag läsar din blogg med jämna mellanrum! Främst för att läsa hur det går för dig och andra främst för att få inspiration! För att bli taggad! Och det kan du minsann! Tack för det!

  SvaraRadera
 5. Hej! Du känner ju mig, men för andra kan jag ju berätta. Jag är gift med Snorkfrökens bror och vi bor i Muminland. Jag är 30+ och för tillfället tränar jag inte alls. Jag läser gärna din blogg för den är så bra skriven. Och så är jag ju lite nyfiken på vad ni sysslar med....

  SvaraRadera
 6. En manlig löpare som gillar att följa andra löpare för att på så sätt få inspiration och även nyfiken på hur andra tränar.

  Följer din blogg regelbundet.

  Jag finns på http://blog.noll.se

  SvaraRadera
 7. Glömde: Jag läser gärna beskrivningar om de lopp du springer. Det är oftast det jag tycker är roligast att läsa från andra löpare.

  SvaraRadera
 8. 34 år och bor utanför Kalmar. Har alltid gillat löpning då jag är lite av en ensamvarg med min träning, ingen bra lagidrottare.

  När vi fick vår dotter för 1,5 år sedan kom jag av mig och började säcka ihop men tog mig i kragen i somras igen.

  Läser din blogg för att den bjuder på rätt annorlunda saker jämfört med min egen träning. Du springer varje dag, transportlöper och springer ultralopp. Intressanta funderingar kring detta och det är alltid kul att snappa upp en del tips.

  SvaraRadera
 9. Vet inte riktigt hur jag fann din blogg. Kasnke t.o.m att du fann mig först!:-) Hur som helst har jag varit fast sen mitt första besök hos dig för du skriver inte bara inspirernde, roligt och intressant, utan även varierande, spännande och otroligt lärorikt med! Keep it up! Vem jag är...40+, för tillfället Hallandskulla men blir snart Hallands-08 tillsammans med sambo och katt, f.d elitlöpare men för evigt löpare i hjärta och själ, grönsaksfantast, har stor res- och upptäckarlust, specialistsjuksköterska som vill byta karriär. Typ så..;-)

  SvaraRadera
 10. Ja mig vet du ju det mesta om redan :)

  SvaraRadera
 11. 30-åring som bor i Stockholm. Började att springa för cirka 3 år sedan och det har bara blivit mer och mer. Det längsta loppet hittills är Göteborgsvarvet, men jag laddar för att våga Stockholm marathon. Annars gillar jag att träna alla möjliga grejer på SATS. Jag hittade din blogg ganska nyligen och jag gillar att läsa den för löpfokuset. Det finns många bra träningsbloggar, men färre bra löparbloggar.

  SvaraRadera
 12. Min blogg läser du ju ibland, Staffan,snart 38 år, bor i Nykvarn utanför Södertälje, pappa, löpare, gruppchef...imponeras av din träning, gillar olika teman i din blogg, t ex transport-löpning, "Snorrkis rekar", välskrivna varierade inlägg. Dessutom skriver du ofta!.

  Och, du, kul att se min blogg i din blogg-lista :-)
  Keep up the good work!
  Staffan
  http://wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.com/

  SvaraRadera
 13. BoelMaria - Brukar ju följa dina bloggar också :) .

  Ann - Välkommen hit! Och lycka till med träningen inför maran!

  Anonym - Här har ju "längre än marathon" fastnat lite på hjärnan, så jag hoppas att du fortsättningsvis ska få inspiration för ultra på min blog!

  Liza - Tack själv! Fortsätter följa dig också!

  Annika - Roligt att du följer med! Och nu får du snart börja skida, och springa i pulkbackar!

  Tobias - Och dig håller jag också koll på :) . Jag tycker också att det är roligt att läsa berättelser från lopp.

  Joel - Intressant! Och bloggar är verkligen en guldgruva för tips.

  Ingmarie - Tack. Och kul att du delade med dig beskrivningen!

  Andréa - Ja, vi håller ju nät-koll på varann genom alla tänkbara kanaler :) .

  Russin - Kul att du gillar löpfokuset; jag är ju inte så bra på annat... Och visst vågar du maran!

  Staffan - Snabba du! Kul att du gillar de olika teman jag skrivit om. Och dina inlägg vill jag inte missa - så i listan finns du. Sällan jag är nere på 4:30; det är bara när jag är hos dig!

  SvaraRadera
 14. jag upptäckte fenomenet löparbloggar under en tid av knäproblem-löpabstinens i höstas. är tillbaka till löpningen, men fortsätter läsandet :) en mkt välskriven och inte minst inspirerande blogg!

  SvaraRadera
 15. Hej Snorkkis! Jag är Karin, från Umeå, 23 år, studerande. Har tidigare i mitt liv sysslat mest med bollsporter av olika slag. Nu är jag för tillfället gruppträningsjunkie med en inneboende dröm att bli något mer av en slitvarg, något som jag inspireras av dig och många andra. Jag tycker att du har en härlig inställning till löpning och träning i stort!

  SvaraRadera
 16. Jag läser mest, kommenterar sällan, men är en glad 27åring från Göteborg som springer allt hon orkar, jobbar lite som instruktör och driver egen firma som träningscoach. :)

  SvaraRadera
 17. Jag heter Johanna, är 25 och bor i Uppsala. Jag är träningstokig men blir ofta avbruten av förkylningar. Jag älskar att springa och gå på pass på gymmet. Jag läser din blogg för jag tycker det är grymt imponerande att du springer så mycket och så långt och det ger min inspiration till att springa mer.

  SvaraRadera
 18. Ja, mig "känner" du ju...jag är här titt som tätt och smyger, läser och imponeras över ditt driv... Keep going!

  SvaraRadera
 19. Rebecca, 23-årig Uppsalabo. Jag tränar mestadels jympapass på F&S, gym ibland och en hel del konditionsträning både inne och ute.

  Du bjuder på mycket av dig själv, och din träning är inspirerande. Jag tycker du har en bra mix av olika ämnen redan nu. Att blanda personligt med redovisning av träningskläder, resor m.m. gör din blogg intressant.

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Jag heter Minna, 32 år i Stockholm. Springer en del själv men jag är nybörjare (eller snarare börja-om-mare) och inspireras av dig! Länkar till dig från min ganska trista egna löpblogg!

  SvaraRadera
 21. Hej! Emma heter jag, 26 år och bor i Luleå, har följt din blogg ett tag nu, springer själv lite grann och inspireras gärna av andra löpbloggar!

  SvaraRadera
 22. Jonna heter ju jag, det kanske du har snappat upp redan... att jag fyllde 25 för ett tag sedan, bor i Leksand, och att hjärtat bankar allramest för löpning, styrketräning, rodd...

  SvaraRadera
 23. Ja, Marre här. Lagom tjock 36-åring med två barn, evigt resande och en evig trohet till långdistanslöpning. Bor i metropolen Hofors (Gästrikland) och ska till och göra en Klassiker. Amen. Men också Sthlm Marathon i juni. Och träna BodyCombat. Och BodyPump. Och en massa annat roligt.

  SvaraRadera
 24. Hej! Kalle här! Vi har ju faktiskt träffats irl. och bla. kört ett långpass tillsammans(ok! kanske inte så långt för dig) där vi bytte en del ord och erfarenheter men här kommer en liten påminnelse om vem jag är: 49 år. Bor i Sköndal(Stockholm). Har sprungit och fört statstik i 32 år. Sprang dock för första gången längre än en mil 1995 då jag också sprang mitt första tävlingslopp(Stockholm Marathon). Har i år för första ggn. oxå provat på Ultramarathon(både träning och tävling).
  Tränar med TSM och sporadiskt med IF Linnéa.
  Tränar även på Friskis&svettis, oftast spinning och ibland något gympapass. Är periodare när det gäller styrketräning.
  Jag har läst din blogg i snart ett år och gillar hur du beskriver din träning, tävlingar, andra löprelaterade funderingar och
  andra ICKE löprelaterade. Du bjuder mycket på dig själv och är en fantastik inspirationskälla. Är också GRYMT imponerad över din träningsmängd. Nej, jag saknar inget i din blogg, i alla fall inget jag kan komma på. Hej då!
  Ps. Kan tala om för alla som inte träffat Snorkkis i verkligheten att hon är precis lika härlig och god som man tror och förväntar sig!

  SvaraRadera
 25. louise - Jag började ju också blogga när jag var skadad. Kul att du läser här!

  Keron - Tack för de fina orden.

  Fitnesscoachen - Välkommen hit! Nu hittar jag ju din blog också!

  Johanna - Roligt om jag kan inspirera.

  Helena - Snart måste vi få till en träff på riktigt också!

  Rebecca - Tack för feedbacken! Och hos dig smyger jag ju nu som då också :)

  Minna - Skoj - nu hittar jag till dig också!

  Emma - Välkommen; och hoppas att du ska fortsätta inspireras! Jag inspireras av alla läsare, och också mycket av andra bloggar!

  fartfylld! - Och du har ju tävlat idag och allt! Grattis!

  Marre - Klassikern är en kakbit för dig! Och maran tar vi sådär i farten.

  Kalle - Men nu blir jag ju alldeles röd om kinderna :) . Kalle är också en trevlig snubbe! Tack för kommentarerna!

  SvaraRadera
 26. Hej Fröken Snork,

  Vi har ju träffats! Hoppas det kan bli fler gånger. Jag gillar din blogg för du är så positiv och ger energi genom dina inlägg. Du är också sjukt imponernade i din löpning och envis som få. Det gillar jag. Dessutom tyckte jag att du var supertrevlig när vi träffades.

  SvaraRadera
 27. Anna: 28, brandman i Linköping som hatar löpning men måste ut och springa fast jag hellre plöjer längder i bassängen eller spelar undervattensrugby. Tränar så varierat jag bara kan för yrkets skull men har varit uppe på landslagsnivå i undervattensrugbyn men nu spelar jag mest för skojs skull. Jag gilalr din blogg för de perosnliga funderingarna, och det faktum att du fått mig att planera in transportlöpning för att faktiskt komma ut och springa när jag flyttat lite längre från jobbet om tre veckor!

  SvaraRadera
 28. Gymråttan/snigeln från Finland som ofta sitter i Lotus eller lyfter tungt i gymmet. Egentligen är det väl ca 1½ år sedan jag försökt springa "på riktigt" och inte bara som komplement till gymmet. Tycker att du är beundransvärd för din hängivenhet till löpningen och läser här rätt ofta :0)

  SvaraRadera
 29. Janne från Sundbyberg. Som också haft nöjet att få träffa dig irl. Även om du sprang om mig då... Vilket jag hoppas att du inte har berättat för någon ;)

  För att få den energi jag behöver för att orka träna behövs positiva och peppande ord. Så valet var självklart att följa din blogg.

  Vill att du fortsätter som alltid!

  SvaraRadera
 30. För mig är du en riktig inspirations-källa! Du har en enorm karaktär och gör framsteg i träning och tävlingar. DU gör helt enkelt att jag blir ännu mer motiverad att springa vidare mot nya mål! ;)

  SvaraRadera
 31. Ehhh... hej! Jag hakade nog på rätt tidigt. Tycker att du har en otrolig känsla i det du skriver om, vad det än gäller. Läser och återkommer för att få inspiration och tips till min löpning.
  Vågar till och med kritisera dig ibland, när jag tycker att du blir lite för självkritisk.
  Håller själv på med kickboxning, först och främst. Men är totalt träningstokig och älskar det. Men det vet du nog redan.
  Vill passa på att tacka för alla kommentarer som du tar dig tid att lämna på min blogg. Jag uppskattar dem till 100% även om jag inte alltid lyssnar och gör som du skriver ;-)

  SvaraRadera
 32. Hej! Lena heter jag och är en 58-åring från Salem och mamma till Parislisa. Vi träffades på bloggträffen på Röhnisch i slutet av oktober. Jag blev nyfiken på din blogg när jag hörde av Lisa hur mycket du springer och tycker din blogg är rolig att läsa. Tyvärr kan jag inte springa själv pga artros i knäna som sätter stopp. Försöker träna på annat sätt med vattengympa, promenader och cykling. Det är imponerande hur du transportspringer och är roligt att läsa så jag blir kvar som besökare på din blogg. Hälsningar Lena

  SvaraRadera
 33. Jag läser din blogg för inspiration och information. Tycker du har en skön inställning, skriver bra och kommer med en massa idéer och praktiska tips som jag har haft stor nytta av.
  TACK!!!
  Dom där "Snorkkis barsen" kan jag inte leva utan nu ;)

  När det gäller mig själv så tror jag du har koll på läget ;)

  SvaraRadera
 34. Anna - Ja, hoppas vi kan träffas igen snart! Och tack för de fina orden!

  Anna - Lycka till med transportlöpningen! Imponerande med undervattensrugby - och brandma.

  Everyday - Och jag imponeras av din hängivenhet till yogan! En dag ska jag också våga mig på det.

  Janne - Det är ju min signarur-storry som jag drar varje gång jag träffar en ny människa - Den gången jag sprang förbi Janne från Sundbyberg. Nä, skojade bara :) . Tack för dina alltid så finurliga kommentarer - jag har skrattat gott väldigt många gånger.

  Malin - Jag blir alldeles varm och rörd av dina ord!

  Andrej - Uppskattar verkligen dina uppriktiga kommentarer; de har gett en och annan insikt. Och träningstokar gillar vi!

  Lena - Kul att du hittat hit! Och ni var så söta du och Lisa :)

  Daniel - Roligt om du fått lite tips; jag har ju fått ett och annat tips från dig också!

  SvaraRadera
 35. Och jag vill ju också följa med vad lillsyrran pysslar med och jag är såå imponerad över hur ni orkar hålla igång jämt! Själv kommer jag mig igång, håller ut ett tag och sen slappar ett par veckor igen. Borde få bort det där slappet, för det tar så på att starta upp igen. Hoppas ni har det bra! Kram!

  SvaraRadera
 36. Hans sa...

  Hej! Hans här! Vi har faktiskt träffats en gång tidigare:

  http://snorkfrokens.blogspot.com/2009/08/gemensamt-pass.html

  och kört ett långpass tillsammans med Kalle och Karin(TriKarin) där jag testade lite hur kroppen
  svarade på distansen (Läs:efter skada om benmusklerna höll efter tidigare muskelbristning i baksidan av låret)...En liten påminnelse om vem jag är: 39 år. Bor i Högdalen(Stockholm). Har sprungit och fört detaljerad statistik på träningspass och tävlingar i ca 2 år (innan dess tränat mest spinning). Sprang för första gången längre än en mil 2008 då jag började träningen för min första mara med TSM inför Stockholm Marathon 2009 (sprang inte då pga muskelbristning i baksidan av låret på Kungsholmen runt). Så jag har i år för första ggn. kommit i kontakt med naprapater och idrottsmassörer och fått förmånen att uppleva glädjen över att kunna springa igen efter att knappt ha kunnat halta omkring där varje fotnedsättning och benmuskelrörelse med vänster ben var en plåga...

  Tränar nu igen med TSM och nytt för i år med IF Linnéa (tränade tidigare även några pass med Team SL).

  Tränar nu mycket styrketräning för att bygga upp musklerna i vad,lår och höft...

  Jag har läst din blogg i sedan jag började läsa Quad Erat Demostrandum och MaxochNisse
  under förra TSM-träningsperioden(läst den i ca 15 månader,började läsa den efter Karins(Karin J.) och Perttis backpass i backen(3:30 TSM) framför Gröna Lund och tycker om att du beskriver din träning, tävlingar och funderingar...

  Du är en inspirationskälla som visar att det
  går att träna många löpkilometer (som Fredrika) i vad jag tycker är ett lågt långpasstempo (mycket mitokondrier ger uppenbarligen mycket uthållighet) och träna
  många gånger per vecka (transportlöpning) utan
  skador...

  SvaraRadera
 37. Jenny - Ja det är sant som du skriver - tröskeln blir svårare att ta sig över när man liksom slappar till mellan varven. Har ni inte annars friskvårdstimme på jobbet? Och nu är det väl snart läge att börja springa i pulkbackar? Intervaller - backpass - styrketräning i ett! Hoppas denna förkylningsomgång inte är så långvarig. Kram syster!

  Hans - Yes, vi har ju träffats, och bollat lite funderingar om skador, rehab, naprapather osv. Känner igen mig i det du skriver om att uppskatta att kunna springa efter skadeperiod. Hoppas att du lyckas hålla dig skadefri framöver.

  SvaraRadera
 38. Men det är väl klart att man läser Snorkfrökens blogg. Det tillhör rutinerna!

  SvaraRadera
 39. Jag är en kille (man kanske?) från Göteborg på snart 31 vintrar som tränar löpning :)

  Jag läser din blogg för att den är otroligt inspirerande vad gäller träning för marathon och ultra och även de få inlägg som inte är träningsorienterande är roliga att läsa. En koll på den här bloggen åtminstone varannan dag tillhör vardagsrutinen!

  SvaraRadera
 40. Jag läser ju också din blogg.

  För att bli imponerad. Och känna samhörighet.

  SvaraRadera
 41. Masse - Precis vad man vill höra, hihi.

  johan - Kul om jag kan inspirera ultrakompis!

  farsan - Läser din med :) . Marathongemenskap och blogg-gemenskap är inte att förringa. (Var tvungen att klicka på namnet och kolla om det var "Marathonfarsan" som skrev eller min farsa, men misstänkte lite att det var du. )

  SvaraRadera
 42. Halloj Snorkis!!
  Carina här. Gillar din blogg, blir inspirerad och får en helt ny vinkling på det här med löpning. Är också ultrafrälst och springer längre och längre och längre.

  SvaraRadera
 43. Hej Tjejen!
  Pernilla kikar in ibland.. Numera Uppsalabo men längtar hem till Sthlm. 37 år. Gift.

  Hittade hit ganska nyligen. Räknar mig mer till joggargruppen än löpargruppen. Började i våras, för att jag skulle lära mig tycka om att springa (det har alltid varit något jag avskytt). Gillar att styrketräna också men tog en paus från gymmet i våras - bara för att jag inte skulle kunna välja gymmet före joggingskorna :) Men snart är jag nog på väg dit igen. Jag har lyckats med mitt mål, det är roligt tom när det regnar, snöar och är kallt :)

  Kikar in för att sno lite inspiration..

  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 44. Carina - Och jag brukar ju sno lite upplägg för pass av dig ibland :) . Långt längre längst springer du också!

  Pernilla - Vad roligt att du liksom passerat gränsen, och börjat tycka om att springa. Det är ju riktigt kanon! Och bra att variera med lite annan träning också! (brukar smyga in hos dig också)

  SvaraRadera
 45. Jag läser dig nästan varenda dag och får både kunskap och inspiration. Jag började springa i våras med målet att kunna jogga en mil. Det målet klarade jag i augusti och nu försöker jag bli snabbare. Målet för 2010 är att springa 5 km på 25 min och milen under 60 min. För att ha varit en småmullig 38-årig soffpotatis var det jobbigt att börja springa, men så underbart roligt! Kram till dig och tack för att du delar med dig av det du gör med sådan entusiasm!

  SvaraRadera
 46. Jag heter Anna och är nitton år. I mars sprang jag mitt första marathon, Barcelona marathon. Innan den impulsidéen hade jag ingen som helst erfarenhet av löpning, då jag som max sprang 5km. Nu efter har jag blivit löpartokig och insett att det är löpning som är min grej ( ja jag spelade basket innan, men 162 är ingen direkt basketlängd. Nu har jag som mål att springa Rom marathon den 21mars. Efter det blir det Stockholm marathon, göteborgsvarvet och broloppet. Jag läser din blogg för jag tycker att den är otroligt inspirerande.

  SvaraRadera
 47. ... och jag läser ju också, men det behövs kanske ingen djupare presentation? du har nog rätt bra koll på vem jag är iaf ;)

  SvaraRadera
 48. Åhå, jag läser många träningsbloggar för att det är kul, kul att se vad andra hittar på. Betydligt trevligare läsning än dagstidningarna eller att följa TV serier.

  Alldeles väldigt snart ett halvt sekel i ålder. Håller numera till i skåne, en lätt röra vad gäller geografiskt varande finns i min historia. Springandet kom in i mitt liv efter att jag bantat bort en tredjedel av mig själv för snart tre år sedan. Projekt måste jag ha och springandet visade sig vara roligt.

  Och som med dig, så känns springandet som en livsstil. Eller hur man ska förklara det hela.

  SvaraRadera
 49. Oj, hade missat detta inlägg..
  Men du vet ju vem jag är gissar jag..
  Följer med spänning dina inlägg och tycker du skriver både inspirerande, fyndigt och med glimten i ögat. Gissar att du har en följarskara som både imponeras och inspireras av dina inlägg och jag är en av dom.
  Själv skriver jag mindre och mindre om löpning på min lilla blogg, tycker det är svårt att hitta mer att skriva om,att bara skriva hur långt man sprungit känns inte så intressant för andra, jag har inte din fantasi och drivenhet i mitt löparskrivande, så jag skriver mer om gym, familj, mat och annat som jag finner intressant i vardagen. Med detta inte sagt att jag tröttnat på springningen, bara att skriva om den så om du tar bort mig från din "blogglista" förstår jag. Den skall ju mest innehålla löparbloggar gissar jag.

  SvaraRadera
 50. Självklart är jag inne och läser på din blogg. Du är en av mina motivationskällor. Hoppas att allt är bra med dig. Kram

  SvaraRadera
 51. Även jag läser här då och då, men det är svårt att vara helt uppdaterad, eftersom du inte är den som vilar på tangenterna. Det blir mycket att ta igen om man varit borta ett tag (som nu). Jag kommenterar mycket sällan, eftersom det kräver en sådan krånglig procedur här. Återstår att se om jag lyckas denna gång.

  Vem jag är undrar även jag. Kanske en medioker långlöpare utan ambitioner, även om en del nyligen hävdat motsatsen (se länk). Mitt artistnamn "jumper" anspelar på mina ungdomssynder på kolstybben. Jag brukar ibland balla mig med att skriva på finska, men du ska inte låta lura dig, ty mina praktiska kunskaper, vad gäller detta intressanta språk, som du, om jag rätt förstått, behärskar, är synnerligen begränsade.

  http://snitsaren.wordpress.com/2009/11/17/big-five-2009/

  SvaraRadera
 52. Jag har läst din blogg i ungefär ett år och klickar in mig så gott som dagligen även om jag inte är så bra på att lämna spår efter mig :)

  Jag är 23 år och från Stockholm och tränar lite av varje. Just nu står cykling/spinning + löpning högt upp på listan, men det kombineras med styrketräning, aerobics, combat och alla möjliga Satsklasser :)

  SvaraRadera