onsdag 31 december 2008

Nu är den min - Här ska trampas!

Skrev tidigare om att jag kollat på ny cykel. Igår gjorde jag slag i saken. Blev en hybrid modell (alltså inte en sån som är på bilden), nu utrustad med dubbdäck. Jag blev 7300 kr fattigare, men vilken tur att lycka kan köpas för pengar. (Notera att det sista var ett skämt).

Bilden är lånad från iform.se.

Jag har fått mig en liten tankeställare under senare delen av hösten, i och med min lår-skada. Det har lagts fram svart på vitt för mig hur slitsamt det är att springa 7-8 mil i veckan. För att få en variation i träningen, tycker jag att cykelträning är ett bra alternativ. Nu då jag utrustat min cykel med ordentliga dubbdäck kan jag också träna cykel på vinter. Cykeln skall också fungera bra för lopp som t.ex. Vätternrundan, och ifall jag kommer på att jag vill ha en trainer går det också att fixa om jag lägger på smalare hjul på cykeln.

Fick cykeln igår, och medan jag väntade på att den skulle bli klar körde jag ett pass styrka (40 min) på gymmet. Känns speciellt i armarna idag. Cyklade sedan hem, med diverse extra svängar för att få testa mitt förvärv, ca. 1 timme. Hela cykelpasset hem försvårades lite av att jag hade sommardäcken som en rockring runt halsen/ ryggen.

Idag vaknade jag med en stor lust att ta ett längre pass, sagt och gjort. Hade planerat ett pass på 1 timme 20 min, men rundan var lite längre än jag trodde så det blev 1 timme, 40 min (eller 1,38, men tog en extra sväng så att det skulle bli 100 min. fullt). Nästan 800 kcal brända och en medelpuls på 132. Så var årets träning avklarad! Har stämt träff med trollet, som jobbar förmiddagen idag för lunch på stan, sen tänker jag bänka mig bekvämt framför Tour de Ski.

Förresten - är det någon som har tips på hur man kan variera cykelträning? Är lite nybörjare på cykelträning, så tips behövs!

4 kommentarer:

 1. Hej! Man kan faktiskt överföra mycket av löpträning direkt på cykel. Backintervaller (långa), intervallpass, snabbhetspass och långpass!

  SvaraRadera
 2. Ja, mer komplicerat än det behöver man ju faktiskt inte göra det. Ska försöka fundera ut en passande sträcka där man kan köra på utan hinder, och där det är passlig lutning.

  SvaraRadera
 3. Hej! Kör du tröskelintervaller på cykel så bli inte förvånad om pulsen ligger lite lägre jmf med löpning. Min tröskel på cykel ligger ca 10 slag lägre på cykel jmf med löp. Det gäller inte för alla, men många upplever det.
  Kör så det ryker:)

  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Tack Cykelmygga! Har i allmänhet svårt att få pulsen upp i överhuvudtaget samma nivåer som när jag springer. Ska kolla in din blog för lite ytterligare cykel-inspiration :) .

  SvaraRadera