torsdag 20 januari 2011

Löpningens dag

Superlöparen Ingmarie, lade fram förslaget att löpningen förtjänade sin egen
temadag. Jag var inte sen att haka på och kom på förslaget att vårt marathon nätverk skulle ordna ett gemensamt pass för att fira löpningens dag. Sagt och gjort. Boka in tid och dag redan nu!

När: Tisdagen den 26 januari, kl. 17.30-19.00.

Var: Humlegården Stockholm. Vi startar i korsningen Humlegatan, Sturegatan, och springer sedan motsols. Ett tips är att när du kommer, börja springa medsols så möter du gruppen. Finns det andra hugade på att ordna liknande pass på andra orter, är det fritt fram!

Hur: Vi har tänkt såhär: Springer man gångbanan runt Humlegården, blir det ca. 1.5 km. Vi har för avsikt att springa (eller gå/ powerwalka) runt där i en och en halv timme och fira. Övriga bloggare, läsare, löpare, är välkomna att komma och springa med ett varv, några eller hela tiden. Vi håller ett tempo så att alla hänger med (i stil med 6 min tempo, och ifall några vill springa snabbare eller långsammare kan vi dela in oss i grupper).

Det är fritt att komma när som mellan 17.30 och 19. Eftersom det inte är så lång runda, kan man som deltagare ganska lätt vänta in gruppen, eller då springa fel väg för att möta de övriga. För att vi ska synas ordentligt, tänkte vi ha på oss reflexvästar, och uppmanar deltagarna att också bära sådana. Detta är alltså ett gemensamt pass, och var och en deltar på egen risk.

Kommer du med på passet? Maila mig gärna på sofie@runnersworld.se , skriv en kommentar på detta inlägg, eller dyk bara upp! Vill du dra ihop något liknande på annan ort? Maila eller kommentera då också, så kan jag lägga upp en puff på bloggen! Och har du inte möjlighet att springa med oss; fira ändå löpningens dag genom att dra på reflexvästen och ta en liten löptur; när, var, hur bestämmer du själv!

Väl mött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar