fredag 10 december 2010

Borde bli sprinter

Alltså, man borde verkligen bli sprinter. Det skulle man ha nytta av i vardagssituationer. Hur ofta är det inte som man akut behöver förflytta sig 10-50 meter. Swooosh - pappret från skrivaren, swooosh - så han man med hissen/ bussen, swooosh - så var man först i kön, swoosh - så har du hämtat kaffe i köket. Igår önskade jag att jag varit betydligt snabbare.

Igår kväll var det demonstrationer och kravaller i London. Jag var också där; alltså inte för att demonstrera, men jag råkade hamna i händelsernas centrum ändå. På jakt efter en taxi på kvällskvisten, som så många andra. Ni som varit i London vet hur taxibeståndet är. Det finns tillgängliga taxibilar överallt. Inte i går. En taxi kom körande, stannade och släppte av passagerare. Swooosh - trettio pers sprintade mot den taxin för att få hoppa in i den. Nästa taxi femtio meter bort - swooosh - alla dit. Och så fortsatte det ett tag. Testade ett antal gator, med mer eller mindre blå-blinkande sirener, men samma visa där. Snabbast vinner. Attans tänkte jag. Borde nischa mig och bli snabb som en vessla i högklackat och vitskjorta.

Höll ut ett tag tills jag råkade vara närmast när en taxi stannade. Är man inte snabb får man vara seg och uthållig. Men lite explosivitet skulle inte vara helt fel.

Kan inte komma på något som passar bättre än detta nu:

Årets bästa jullåt. Kommer nog att lyssna på den fram till påsk.

2 kommentarer:

  1. Eller när man måste springa till bussen! Herregud säger jag bara :D Man tror att man ska kunna springa till bussen i superfart bara för man kan springa 8 km utan problem, men icke. Då är man slöare än en fis i rymden minsann.

    SvaraRadera
  2. Jag får en väl önska en god fortsättning på den här bloggen, också :)

    SvaraRadera