fredag 16 september 2011

Fett gott



Receptbloggen fortsätter. Jag har inte ätit godis de senaste 18 åren… vilket är nästan 2/3 delar av mitt liv. Följande recept är dock nästan att klassas som godis, men bra sådant, och bara nästan. Mitt godis har över huvud taget inget gemensamt med godis, förutom formen, samt att det är väldigt gott. Fett gott skulle man kunna säga – för det innehåller nästan bara fett.

Till 20 fett gott praliner a la Snorkkis

Ingredienser nedan: Kokosfett, extra virgin oraffinerat (viktigt! Detta är fett av bra kvalitet. Köpte detta på hälsokosten), kakaopulver av fin kvalitet, och nötter.


Smält 80 gr kokosfett, blanda i ca. 2 tsk kakao. Häll i en form för iskuber. Bryt små bitar av nötter och droppa i, Mängd efter eget önskemål; jag brukar ha bara en liten bit i varje (en hasselnöt till ca. 5 st). In med formen i frysen. Stelnar på en kvart, och försvinner på två kvart.

Inga tillsatser, inga blodsockertoppar. Bra energi, och super, super gott till kaffet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar