lördag 5 september 2009

Spikmatta

Jag har ett tag funderat på att skaffa en spikmatta, säga vad man vill om de undersökningar som gjorts gällande effekterna av mattan. Jag vill i alla fall ha en. Hos Träningsglädje-Sara kan man nu vinna denna spikmatta från Stadium. Jag hoppas jag vinner :) .

Vad är era erfarenheter av spikmattor?

13 kommentarer:

 1. Om inte så länge har svensken insett bluffen och då ligger spikmattorna, likt granar efter jul, lite här och var och skräpar. Minns mina ord.

  SvaraRadera
 2. Vi har en spikmatta. Min fru använder den mer än mig och brukar somna på den. Den är bra för avslappning. Jag har själv inte fastnat riktigt för den än även om jag somnat på den en gång. :)
  Jag har en del vänner som har samma kroniska sjukdom som mig och dom älskar sina spikmattor. Tar bort och lindrar en del symtom ganska effektivt.
  Dom har inte nappat på den här "flugan" som spikmattan verkar vara nu utan dom har kört med sina i flera år.
  Tycker du ska testa och bilda dig en egen uppfattning men man ska nog inte tro på alla "halleluja" skriverier om den.

  SvaraRadera
 3. Vi köpte en för inte så länge sen och jag tycker väldigt mycket om den. Jag blir skönt avslappnad och somnar väldigt bra efter att ha legat på den. Om den sen har några fler mirakeleffekter så är det bara bonus men jag gillar den även om den inte har det. Säger som Daniel, testa och se hur det känns!

  SvaraRadera
 4. rosenblom - Hur länge tror du att det rör sig om som man måste vänta innan mattorna ligger utslängda?

  Daniel - Det är främst för avslappningens skull jag är intresserad av mattan, och det verkar ju fungera. Tack för dina erfarenheter!

  Johanna - Precis effekten jag vill åt. Får se till att testa!

  SvaraRadera
 5. Säger det samma... Strunta i undersökningarna, det ÄR skönt att ligga på den. Punkt slut. ;)

  SvaraRadera
 6. Jag tror att även Handelsakademin luras och sedan utser spikmattan till årets julklapp.

  Placeboeffekten är tydligen enorm. Folk vägrar erkänna att de blivit lurade så de som köpt mattan kommer inte ta steget.

  Om man däremot fått mattan har man inte samma inbillade förväntningar och har då lättare att se klart på det.

  De som fått den i julklapp singlar ut den i mars och får även köparna att tvivla. Sen i april ser man dem överallt. Och i slutet av 2010 tilldöms tillverkarna av mattorna att betala det största skadeståndet i svensk historia för miljöförstöring.

  SvaraRadera
 7. Jag har använt en sedan i våras och ärväldigt nöjd. Jag kan aldrig sova på dagen normalt, men med spikmatta kan jag enkelt ta välbehövliga tupplurar. Sen har jag tankar om att det speedar upp återhämtning genom ökad blodgenomströmning på sama sätt som isbad eller massage.

  Det är många som är anti-spikmata efter att ha läst för mycket på aftonbladet om viken bluff de är. Men vem trodde på allvar att de botade diabetes och vattnade blommorna åt en?

  SvaraRadera
 8. Helena - Du verkar alltså gilla den!?

  rosenblom - Jag tvivlar inte på dina ord, och tror inte heller att mattan kan göra underverk. Men om placeboeffekten uppnås, kanske det kan vara värt det hela. Förresten; har du redan börjat tänka på julklappar? Känner mig lite på efterkälke...

  askan - Tack för din review! Nu blir jag riktigt sugen att testa (sorry rosenblom), men för mig som aldrig kan sova på beställning, skulle det vara kul att testa avslappnings(placebo)effekten.

  SvaraRadera
 9. Haha, Askan, du är för skön. Huvet rätt på:)

  Jag är en periodare sedan 2004. Använder min matta för att få en skön, djup avslappning och ökad cirkulation i ryggen.

  SvaraRadera
 10. Cykelmygga - Fast man kunde ju önska att mattan tog hand om lite hemma-fix också.

  SvaraRadera
 11. Jag gillar också min matta. Ligger väl på den lite för sällan men känner varje gång jag lutar mig tillbaka på den att jag borde göra det oftare.

  För mig funkar det!

  SvaraRadera
 12. OM du inte vinner den så köp en. Du kommer inte att ångra dig. Och bry dig inte om undersökningarna, spikmattan är underbar att ligga på när man känner sig lite stressad eller har svårt att sova.

  SvaraRadera
 13. Carina - Positivt för mattan där också!

  Miss Agda - Ja, jag får väl nog köpa en (för så tur att jag vinner tror jag inte att jag har), men det känns ändå som om mattan vore värt ett försök.

  SvaraRadera